Wanneer start er weer een opleiding?

De beroepsopleiding in Breda is gestart op zaterdag 7 september 2019. Je kunt nog instromen tot 26 oktober! Informeer naar de mogelijkheden. Alle lesdagen van deze lichting zijn op zaterdagen.

Een nieuwe opleiding start op vrijdag 4 september 2020. Alle lesdagen vallen gedurende de 3 jarige opleiding dan op vrijdagen. Één keer per 2 weken heb je een leerzame en praktijkgerichte lesdag van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn er doorgaans geen lessen. Er zijn 20 lesdagen in zowel het 1e als het 2e studiejaar. In het 3e studiejaar zijn er 17 lesdagen en vindt er ook supervisie plaats in de praktijk. De data van het komende 1e lesjaar met de verschillende lesonderwerpen worden hiernaast vermeld.

Hoe zien lesdagen eruit?

De lesdagen kennen altijd een kort moment om bij jezelf te komen. Vervolgens een theoretische onderbouwing van de behandelingen die gedoceerd worden en dan ga je onder het toeziend oog van de docent en assistent de energetische behandelingen met elkaar uitvoeren en ontvangen. Op die manier weet je hoe het voelt om ze te geven en hoe het voelt om ze te ontvangen. Echte praktijkdagen dus, waarbij je na iedere behandeling elkaar feedback geeft.

Stap voor stap op weg naar een professioneel therapeut

Al vanaf het 1e jaar de leer je een groot aantal energetische behandelingen voor verschillende lichamelijke en psychische aandoeningen. Je kunt die meteen in de praktijk brengen. En tijdens de 3 jaar leer je stap voor stap om anamneses af te nemen, een energetische diagnose te stellen, behandelplannen op te stellen en methodisch te denken en te handelen zodat je in de laatste fase van de opleiding ook complexe zorgvragen kunt analyseren en ontleden. En je leert bij dit alles ook psychische en zielkundige oorzaken van heel veel aandoeningen. Daardoor kun je toekomstige cliënten naast healing ook inzicht geven in hun ziekteproces. Zo groei je iedere lesdag meer naar een volwaardig therapeut.

Hoe is de opleiding in Breda vorm gegeven?

De opleiding bestaat uit 3 fasen: 1. Propedeutische fase (duur 1 jaar), 2. Hoofdfase (duur 1,5 jaar) en de 3. Uitstroomfase (duur half jaar). Iedere fase van de opleiding bestaat uit modules. Je kunt de meeste modules ook als een losse cursus volgen! Zie daarvoor op onze website het keuzemenu "cursussen". Dat vinden wij een goede manier om kennis te maken met onze Malva Opleiding in Breda en om jezelf bij te scholen in een bepaald vakgebied.

Hieronder zie je het overzicht van de modules. Je kunt meer over de inhoud van een aantal modules lezen door te klikken op de linkjes "Inhoud". De modules 9 en 10 zijn dermate specifiek en vragen om een zeer goed ontwikkeld gevoel en kunnen daarom alléén gevolgd worden wanneer je ook de voorliggende modules gevolgd hebt. 

Modules per fase van de opleiding

Modules tijdens de propedeutische fase (1 jaar)

 • Module 1Gevoelsontwikkeling & Haptonomie (3 dgn) - Inhoud
 • Module 2. Werken met de Chakra's (5 dgn)  - Inhoud                  
 • Module 3. Werken met de Aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4. Energetische massage (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5. Energetische behandelingen (3 dgn) - Inhoud
 • Het 1e jaar wordt afgesloten met een tentamen

 

Modules tijdens de Hoofdfase (1,5 jaar)

 • Module 6. Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7. Anamnese en diagnostiek (2 dgn) - Inhoud
 • Module 8. De Ankh en de Kosmisch schijf (5 dgn) - Inhoud
 • Module 9. Kosmische energie, Oerbehandeling en Leverbehandeling, Karmische ziekten en de Kosmische schijf, Genezen met Kosmische energie, Kundalini-energie en therapeutische toepassingen, Kanker anders bekeken (5 dgn) - Inhoud
 • Module 10. Ademtherapie, Edelstenen en kruiden (3 dgn) - Inhoud
 • Training en tussentijdse praktijktoets en kennistoets (2 dgn)
 • Module 11. Zielkunde, Regressie en Lift-Upmethoden (2 dgn) - Inhoud
 • Module 12. Psychopathologie (3 dgn) - Inhoud
 • Training, Supervisie en tentamen Hoofdfase (3 dgn)

 

Tijdens de Hoofdfase van de opleiding loop je ook 3 dagdelen stage bij praktijkvoerende Malvatherapeuten. 

 

De modules van de Uitstroomfase (laatste helft van het 3e jaar)

 • Module 13. Overdracht en tegenoverdracht, Coaching- en gesprekstechnieken (4 dgn) - Inhoud
 • Module 14. Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Presentatie werkstuk, Supervisie (4 dgn)
 • Eindexamen, Spirituele afsluiting (2 dgn)
 

                      

Studiekosten per jaar 

De deelnamekosten bedragen € 2150,00 per studiejaar (of 5 termijnen van € 440). Dit is inclusief het zéér uitgebreide en door Malva Opleiding ontwikkelde lesmateriaal, examengeld, vegetarische lunches en onbeperkt koffie/thee. Wanneer je besluit om tussentijds de opleiding in Breda te beëidigen worden ALLEEN de gevolgde modules in rekening gebracht en ontvang je de overige betaalde studiekosten retour! Een eventueel hertentamen of examen van het praktijkgedeelte kost € 150,00.

De studiekosten zijn tot 2021 aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Afhankelijk van je inkomen scheelt dat 38,1 tot 51,75%! Effectief betaal je dan dus slechts € 1330 of € 1037 voor een opleidingsjaar.

In het 2e jaar komt er de aanschaf van een therapeutische Ankh (€ 110,00) en 2 Kosmische Schijven (€ 25,00/stuk) en voor het 3e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: Verkenningen in de Psychiatrie van Annejet Rümpke, De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, De Niet-herkende Boeddha van Hans Knibbe, Licht op Schaduw van Debbie Ford. 

Toelatingseisen

Om toegelaten te kunnen worden tot onze therapeutenopleiding gelden de volgende voorwaarden:

 • je hebt minimaal een MBO 4 of Havo diploma, bij voorkeur VWO/HBO
 • je bent 21 jaar of ouder
 • je beschikt over toereikende sociale, contactuele en communicatieve vaardigheden
 • er is gedurende het afgelopen half jaar sprake van geestelijke stabiliteit 

Wij zijn een erkende HBO opleiding

Onze opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is een door CPION geaccrediteerde HBO opleiding. Na het behalen van het eindexamen ontvang je naast het Malvadiploma ook een officiëel HBO diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland.

Bij ons gediplomeerde studenten worden toegelaten bij verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BVMT), het Verbond van Energetische therapeuten (VvET), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) of de Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten FAGT

Vergoeding door zorgverzekeraars

Gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekeraars is alleen mogelijk wanneer je aangesloten bent bij een erkende beroepsvereniging die zelf ook weer aangesloten is bij een koepelorganisatie (RBCZ). Daarnaast moet je ook een diploma medische basiskennis (MBK) of psychosociale basiskennis (PSBK) hebben behaald. Een dergelijke diploma kun je bij onze opleiding niet halen, maar wel bij een groot aantal andere opleidingsinstituten. We verwijzen daarvoor naar het overzicht van CPION. Tegenwoordig kiezen steeds vaker consumenten bewust om zich niet aanvullend te verzekeren voor alternatieve therapie, maar betalen dit liever 'uit eigen zak' wanneer ze er gebruik van willen maken. De ervaring leert dat juist die mensen een veel groter rendement uit behandelsessies halen dan mensen waarbij het vergoed wordt. Hoe dat kan? Wij denken dat het nemen van de eigen verantwoordelijkheid voor het herstel daar een hele belangrijke factor in is.

Heb je nog vragen?

Stuur een mail naar info@malva-opleiding.nl of bel Hans Kamps (06-30 62 77 45).

Wat vinden onze studenten ervan?

De gemiddelde waardering van onze studenten voor de opleiding is 8.7

Marisa van Wijngaarden: Begin je aan de Malva opleiding dan begin je tegelijkertijd ook aan een ontdekkingstocht die zich binnen in jou afspeelt. Je krijgt hoe dan ook een spiegel voorgehouden. Voor sommige mensen zal dit niet altijd even makkelijk zijn. Je gaat bijzondere en levens-verrijkende behandelmethodes leren. Ik had niet verwacht dat het volgen van een studie zoveel invloed zou hebben op mij als persoon, maar ik heb mogen ervaren dat de opleiding me zoveel nieuwe inzichten heeft gebracht. Elke keer als ik iets nieuws heb geleerd heb ik het gevoel dat ik een stukje dichter bij mezelf ben gekomen. 

Christine Mylonas: Tijdens de lessen heerst een prachtige & veilige leersfeer en zijn er veel praktijkoefeningen. De leerkracht is enthousiast, professioneel, heeft duidelijke uitleg en geduld. Malva opleiding is zeer breed daardoor heb ik iedere lesdag als spannend ervaren. Al met al een unieke bijzondere opleiding, ik ben er enorm door gegroeid en zou het zo overdoen!

Jaklin Feuerstein: Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het is erg goed geweest voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. De opleiding is erg breed en diepgaand, waarin je leert dat lichaam en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De sfeer was fantastisch! Een bijzondere opleiding waarmee ik mensen goed kan begeleiden en behandelen.

Linda Schilder: een hele mooie goed begeleide opleiding waarin je zelf heel mooi kan groeien en ontwikkelen waarbij je hele mooie behandelingen leert en hele mooie theorieën krijgt waarmee je mensen goed kan begeleiden en helpen.

Miraida Lourens: (1e jaars student) In korte tijd krijg je veel interessante informatie aangereikt over verschillende onderwerpen, nuttige aanwijzingen om jezelf niet te verliezen tijdens het geven van een behandeling en waardevolle handreiking voor je eigen bewustwordingsproces. De lessen waren voedsel voor mijn ziel.

Saskia Schripsema: Bij de start van de opleiding leken de eerste 4 modules mij interessant.
De opleiding sprak mij na de modules zo aan dat ik de hele opleiding heb afgemaakt. 

Gerrie Bakx: Een verrijking, niet alleen in mijn hoofd maar ook in hart en " ziel"De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).