Expertise DBC (Diagnose Behandel Combinaties)

Bijscholing 28 september 2017

De afkorting DBC is in de reguliere zorgverlening helemaal ingeburgerd. Het staat voor Diagnose Behandel Combinaties, waarbij gekeken wordt welke behandelingen en disciplines op elkaar aansluiten om de cliënt of patiënt zo een goed mogelijk behandelrepertoire te kunnen bieden.

Een dag die helemaal in het teken staat van de toepassing van Malvatherapie bij verschillende aandoeningen, aan de hand van o.a. casuïstiek.

Natuurlijk ken je behandelingen voor diverse aandoeningen. Maar hoe signaleer je nu eventueel bijkomende klachten (en oorzaken) en hoe stem je daar vervolgens jouw behandelplan op af. 
Het afnemen van een goede anamnese zal helpen. Vervolgens komt het aan op het kunnen leggen van verbanden en koppelingen.
Kennis van de chakranomie past in dit plaatje maar ook kennis van meridianen (en de daar bijhorende psychische aspecten van organen).
Ben je niet vertrouwd met deze kennis van meridianen? Geeft niet, want we brengen het overzichtelijk in kaart zodat je er toch mee aan de slag kunt die dag.


Dit alles komt aan bod aan de hand van casuïstiek, het afnemen van anamneses in een rollenspel, intervisie in kleine groepjes, uitwerken van casussen en opstellen van behandelplannen. Ook besteden we aandacht aan ondersteunende adviezen en transferbevorderende oefeningen.


Kortom een dag om je kennis als therapeut of 2e, 3e jaar student op te frissenen je expertise uit te breiden met deze ervaringsvolle en collegiale dag.

E.e.a wordt afgewisseld met korte energetische oefeningen en behandelingen. 

Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, Breda

Datum: donderdag 28 september

Tijd: 10:00 - 17:00 uur

Deelnameprijs: € 110,00 inclusief syllabus, vegetarische lunch, koffie en thee. 2e en 3e jaars studenten en leden van de BvMT en VVET ontvangen € 15 korting.