Opleiding Energetisch therapeut / Malvatherapeut

In Breda wordt de therapeutenopleiding gegeven waarbij je om de 2 weken één lesdag hebt van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Per jaar zijn er 20 lesdagen. 

De opleiding bestaat uit 3 fasen: Propedeutische fase (1e jaar), Hoofdfase (2e jaar + 1e semester 3e jaar) en de Uitstroomfase (2e semester 3e jaar). Iedere fase van de opleiding kent zijn modules. Je kunt de meeste modules ook als een losse cursus volgen. Zie daarvoor op onze website "cursussen". Dat vinden wij een goede manier om kennis te maken met onze Malva Opleiding en om jezelf bij te scholen in een bepaald vakgebied. Hieronder zie je het overzicht van de modules. Je kunt de inhoud van een aantal modules nazien door te klikken op de linkjes "Inhoud". De modules 7, 8 en 11 kunnen alléén gevolgd worden wanneer je ook de voorgaande modules gevolgd hebt.

Praktijkgerichte dagen

De lesdagen kennen altijd een kort moment om bij jezelf te komen, dan een theoretische onderbouwing van de behandelingen die gedoceerd worden die dag en vervolgens ga je onder het toeziend oog van de docent en assistent de energetische behandelingen met elkaar uitvoeren en ontvangen. Op die manier weet je hoe het voelt om ze te geven en hoe het voelt om ze te ontvangen. Echte praktijkdagen dus, waarbij je na iedere behandeling elkaar feedback geeft. Je leert stap voor stap om anamnese af te nemen, een energetische diagnose te stellen, behandelplannen op te stellen, methodisch te denken en handelen zodat je in het Uitstroomfase ook complexe zorgvragen kunt analyseren en ontleden.

Modules per fase van de opleiding

Modules tijdens de propedeutische fase (1 jaar)

 • Module 1: Gevoelsontwikkeling (3 dgn) - Inhoud
 • Module 2: Werken met de Chakra's (5 dgn)  - Inhoud                  
 • Module 3: Werken met de Aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4: Energetische massage (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5: Energetische behandelingen (4 dgn) - Inhoud
 • Het 1e jaar wordt afgesloten met een tentamen

 

Modules tijdens de Hoofdfase (1,5 jaar)

 • Module 6: Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7: De Ankh en de Kosmisch schijf en regressie (5 dgn)
 • Module 8: Oerbehandeling en Leverbehandeling, Karmische ziekten                  en de Kosmische schijf, Genezen met Kosmische energie, Kundalini-energie en therapeutische toepassingen (4 dgn)
 • Module 9: Anamnese & Diagnostiek, Casuïstiek, Kanker (3 dgn)
 • Module 10: Ademtherapie, Edelstenen en Kruiden (3 dgn)
 •                  Training en tussentijdse toetsing (2 dgn)
 • Module 11. Zielkunde, Regressie en Lift-Upmethoden (2 dgn)
 • Module 12. Psychopathologie (3 dgn)
 •                  Training, Supervisie en tentamen Hoofdfase (3 dgn)

Tijdens de Hoofdfase van de opleiding loop je ook 3 dagdelen stage bij praktijkvoerende Malvatherapeuten. 

 De modules van de Uitstroomfase (2e semester 3e jaar)

 • Module 13. Overdracht en tegenoverdracht, Coaching- en gesprekstechnieken (4 dgn)
 • Module 14. Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Presentatie werkstuk, Supervisie (4 dgn)
 •                 Eindexamen, Spirituele afsluiting (2 dgn)
 

                      

Studiekosten

De deelnamekosten bedragen € 1965,00 per jaar (of 5 termijnen van € 400). Dit is inclusief zéér uitgebreid zelf geschreven lesmateriaal, examengeld, vegetarische lunches en onbeperkt koffie/thee. Een eventueel hertentamen/examen kost € 95,00. In het 2e jaar komt er de aanschaf van een therapeutische Ankh (€ 110,00) en 2 Kosmische Schijven (€ 25,00/stuk) bij en in het 3e jaar nog de aanschaf van 2 studieboeken. 

Voordeel door belastingaftrek: Afhankelijk van je inkomen kun je tot wel 50% besparen. Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten, verwijzen wij naar de belastingdienst: belastingdienst en studiekosten.

Start van een nieuwe opleiding

Op zaterdag 8 september 2018 start er weer een nieuwe opleiding in Breda. De lesdagen vallen op een zaterdag. Ook van het 2e en 3e jaar zullen de lesdagen op een zaterdag vallen. De data van het 1e jaar met de lesonderwerpen staan hiernaast vermeld. 

Open dag 15 juni 2018

Op vrijdagmiddag 15 juni 2018 is er een informatiemiddag van 13:30 tot 16:00 uur. We starten met een plenair gedeelte over de inhoud van de opleiding. Er is alle ruimte om vragen te stellen en ook kan het lesmateriaal ingezien worden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een eenvoudige energetische behandeling te geven (onder begeleiding) en te ondergaan. Een leuke manier om kennis te maken met onze opleiding en docent/assisistent. 

Reserveer nu vast een plaats via dit formulier. Uiteraard is je deelname hieraan geheel gratis. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een persoonlijk kennismakingsgesprek in Zuiderlicht Breda, dan kan dat natuurlijk ook. Laat het ons gerust even weten.