6 september 2024

Toegepaste Meridiaankennis - 3 dagen

Heb je altijd al wat meer willen weten over meridianen, de verbindingslijnen tussen de verschillende energiepunten, die tevens gekoppeld zijn aan onze organen? En wat je er op eenvoudige wijze mee kunt doen om jezelf of iemand anders meer in balans te brengen? Dan is deze 3-daagse cursus vast iets voor jou.

De 1e dag beginnen we met een theoretisch uitleg van het wonderlijke energiesysteem van de meridianen. Het lichaam kent vanuit de Chinese geneeskunde 12 meridianen en 2 controlemeridianen. Er zijn Yin en Yang meridianen. Ook kun je meridianen en de daarmee gekoppelde organen onderverdelen in de 5 elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.

Je leert te diagnostischeren aan de hand van de orgaanklok en of je een meridiaan moet activeren of juist moet sederen. Daarnaast bezitten alle meridianen ook psychische aspecten waarmee je inzicht krijgt in de oorzaak van een disbalans. Het hoe, wat, waar en waarom van dit alles leer je spelenderwijs op deze dag. Je leert acupresuurpunten te localiseren en te beïnvloeden met je handen: door magnetisme, door ze te masseren. Je leert meridianen te masseren waardoor de cliënt dieper gaat ademen. Je leert welke meridianen altijd verstoord zijn bij een depressie en wat je eraan kunt doen. Je leert het immuunsysteem te activeren, behandelingen bij een blokkade in de energievoorraad, wat je kunt doen bij wagenziekte. Na deze dag zul je meteen al een andere kijk hebben op de wonderelijke wereld van dit energiesysteem.

De 2e dag maak je kennis met de astrale visie op verschillende meridianen zoals die ooit in het verleden vanuit die astrale wereld is overgedragen. Dit is een prachtige aanvulling op de reeds verkregen kennis vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine), en in sommige gevallen is de informatie zelfs geheel afwijkend van wat al 1000-den jaren wordt gepraktiseerd! Deze dag leer je d.m.v. meridiaanbehandelingen te werken op de ziel. Je leert bijvoorbeeld hoe je het bewustzijn van iemand kunt vergroten, hoe je jouw geestelijke gave zelf verder tot ontwikkeling kunt brengen, je leert meridiaanbehandeling voor o.a. moeilijk opvoedbare kinderen, voor ADHD. Ook leer je welke kruiden en theesoorten werkzaam zijn op de verschillende meridianen. Dit alles volgens de visie van de astrale wereld.

De 3e dag is een vervolg op dag 2 (de astrale visie). Je leert verschillende toepassingsmogelijkheden op meridianen zoals het werken met kleuren, lapjes stof en aluminiumfolie. Ook herhalen we een aantal acupressuurpunten. Verder wordt deze dag benut voor het afnemen van anamnese en diagnosticeren. D.m.v. verschillende casussen leer je op professionele wijze om aan de hand van de meridiaanleer energetische en psychosociale diagnoses te stellen.

Kortom: een cursus die eigenlijk iedere lichaamsgerichte therapeut zou moeten volgen. Maar ook zonder therapeutische ervaring kun je in deze 3 dagen op een heel bijzondere wijze ervaring en kennis opdoen. Je kunt het meteen inzetten in jouw praktijk en veel van wat je leert ook meteen op jezelf uitvoeren. Is dat interessant voor je?

 

Lesdagen vrijdag 6 september, 20 september en 4 oktober 2024.

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur. 

Prijs is inclusief: uitgebreid lesmateriaal, koffie/thee.

Leden van der BvMT en VBAG ontvangen € 25 korting op deze prijs.


Prijs: € 415,00
Data: Vrijdag
Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, Breda


De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).