Wanneer start er weer een opleiding?

Afgelopen donderdag 9 sept, vrijdag 10 sept. en zaterdag 11 september zijn er weer opleidingen gestart tot Malvatherapeut/Energetisch therapeut. Een nieuwe opleiding start pas weer in september 2022. Theoretisch gezien kun je nog tot medio oktober instromen in de donderdaggroep of zaterdaggroep. Mocht je interesse hebben, laat het weten. Dan sturen wij het lesrooster met de lesdagen.  

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen € 2150,00 per studiejaar (of 5 termijnen van € 440). Dit is inclusief het zéér uitgebreide en door Malva Opleiding uitgebracht lesmateriaal, examengeld. Wanneer je besluit om tussentijds de opleiding te beëidigen worden ALLEEN de gevolgde modules in rekening gebracht en ontvang je de overige reeds betaalde studiekosten retour! Een eventueel hertentamen of examen van het praktijkgedeelte kost € 150,00.

Onze opleiding is ook opgenomen in het scholingsaanbod van het UWV. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen of jouw contactpersoon bij het UWV hierop wijzen. 

In het 2e jaar komt er de aanschaf van een therapeutische Ankh (€ 180) en 2 Kosmische schijven (€ 25,00/stuk) en voor het 3e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, Licht op Schaduw van Debbie Ford. Studiekosten zijn nog dit jar aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. 

 

Kennismaken 

Neem contact op met Hans Kamps voor een persoonlijk kennismakingsgesprek op onze leslocatie, of een zoommeeting. Dat kan telefonisch 06 34 34 67 60 of stuur een mail naar malva.opleiding.breda@gmail.com

 

Hoe zien onze lesdagen eruit?

We starten de lesdagen om 10:00 uur. De lesdagen kennen altijd een kort meditatief moment om bij jezelf te komen. Vervolgens wordt klassikaal een korte theoretische uitleg van de behandelingen gegeven die je dan onder het toeziend oog van de docent en co-docent op elkaar gaat uitvoeren. Op die manier ervaar je hoe het voelt om ze te geven en hoe het voelt om ze te ontvangen. Een echte praktijkdag dus, waarbij je na iedere behandeling elkaar feedback geeft. Rond 17:00 uur eindigen we de lesdag.

 

Stap voor stap groeien naar professioneel therapeutschap

Gedurende de opleiding leer je een groot aantal energetische behandelingen voor verschillende lichamelijke en psychische klachten. Je kunt deze behandelingen meteen in de praktijk brengen. Je leert anamneses afnemen, energetische diagnoses te stellen, behandelplannen op te stellen en methodisch te denken en te handelen. Gaande de opleiding groei je om complexe zorgvragen te analyseren en te ontleden. Ook raak je steeds meer vertrouwd met de psychische en zielkundige oorzaken van aandoeningen en hoe je die aan cliënten overdraagt. Daardoor kun je jouw cliënten naast genezing ook inzicht geven in hun ziekteproces. Bewustzijn en genezing gaan namelijk hand in hand. In de laatste fase van de opleiding vindt de therapeutische vorming nog diepergaand plaats en verbeter je jouw gespreksvoering en coachvaardigheden. Zo groei je iedere lesdag stap voor stap naar professioneel therapeutschap.

 

Hoe is de opleiding in Breda opgezet?

De opleiding bestaat uit 3 fasen:

1. Propedeutische fase (duur 1 jaar),

2. Hoofdfase (duur 1,5 jaar) 

3. Uitstroomfase (duur half jaar).

Iedere fase van de opleiding bestaat uit modules. Je kunt de meeste modules ook als een losse cursus volgen! Zie daarvoor op onze website het keuzemenu "cursussen". Dat is ook een goede manier om kennis te maken met onze Malva Opleiding in Breda en om jezelf bij te scholen in een bepaald vakgebied.

Hieronder zie je het overzicht van de modules. Je kunt meer over de inhoud van een aantal modules lezen door te klikken op de linkjes "Inhoud". De modules 8 en 9 zijn zo  specifiek en vragen om een ontwikkeld gevoel en verantwoordelijkheid en kunnen daarom alléén gevolgd worden wanneer je ook de voorliggende modules gevolgd hebt. 

 

Modules 1e jaar (propedeutische fase)

 • Module 1. Gevoelsontwikkeling & Haptonomie (3 dgn) - Inhoud
 • Module 2. Werken met de Chakra's (5 dgn)  - Inhoud  
 • Module 3. Werken met de Aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4. Energetische massage (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5. Energetische behandelingen (3 dgn) - Inhoud
 • Het 1e jaar wordt afgesloten met een tentamen (praktijk en theorie)

 

Modules 2e jaar (Hoofdfase)

 • Module 6. Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7. Anamnese en diagnostiek (2 dgn) - Inhoud
 • Module 8. De Ankh en de Kosmisch schijf (6 dgn) - Inhoud
 • Module 9. Oerbehandeling, Leverbehandeling, Karmische ziekten Kosmische energie en Kundalini (4 dgn) - Inhoud
 • Module 10. Ademtherapie, Edelstenen en kruiden (3 dgn) - Inhoud
 • Training en tussentijdse praktijktoets en kennistoets (2 dgn)

 

Modules 3e jaar (Hoofdfase en Uitstroomfase) 

 • Module 11. Zielkunde, Regressiemethoden, Lift-Upmethoden (5 dgn) - Inhoud
 • Module 12. Anamneses afnemen, koppelingen leggen, tentamentraining en tentamen Hoofdfase (3 dgn) 
 • Module 13. Therapeutische vorming, coach- en gesprekstechnieken (5 dgn) - Inhoud
 • Module 14. Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Presentatie werkstuk, Supervisie (3 dgn)
 • Eindexamen: praktijktoets en kennistoets
 • Spirituele afsluiting en diploma uitreiking
 

                

 

Aantal studenten en toelatingseisen

We willen maximaal 18 studenten toelaten tot de opleiding. Om toegelaten te kunnen worden tot onze therapeutenopleiding gelden de volgende voorwaarden:

 • je hebt minimaal een MBO 4 of Havo diploma, bij voorkeur VWO/HBO
 • je bent 21 jaar of ouder
 • je beschikt over toereikende sociale, contactuele en communicatieve vaardigheden
 • er is sprake van geestelijke/emotionele stabiliteit 

 

HBO opleiding

Onze opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is een door het CPION geaccrediteerde HBO registeropleiding. Na het behalen van het eindexamen ontvang je naast het diploma Malvatherapeut/Energetisch therapeut ook een officiëel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland.

Bij ons gediplomeerde studenten worden toegelaten bij verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BVMT), het Verbond van Energetische therapeuten (VvET), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) of de Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT). Samen met een diploma Medische basiskennis kunnen jouw consulten daarmee in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding door enkele zorgverzekeraars. 

 

Heb je nog vragen of wil je graag een kennismakingsgesprek?

Stuur een mail naar info@malva-opleiding.nl of bel Hans Kamps (06-34 34 67 60).

 

Wat vinden onze studenten ervan?

De gemiddelde waardering van onze studenten voor de opleiding is 9.1

Feedback van studenten

 

 • Na mijn Reiki cursussen en voetreflexologie opleiding, was dit de ontbrekende schakel. Wat een geweldige informatie en behandelingen heb ik geleerd. Elke lesdag weer eye-openers gekregen. 
 • In korte tijd krijg je veel interessante informatie aangereikt over verschillende onderwerpen, nuttige aanwijzingen om jezelf niet te verliezen tijdens het geven van een behandeling en waardevolle handreiking voor je eigen bewustwordingsproces. De lessen waren voedsel voor mijn ziel.
 • Het was mijn bedoeling uitsluitend de module Haptonomie te volgen, maar ik besloot er steeds een volgende module aan toe te voegen. Inmiddels 1e lesjaar Energetisch Therapeut afgerond. Zeer boeiende opleiding!
 • Professionele, praktijk gerichte opleiding in een ontspannen en informele sfeer. Zeer goed en overzichtelijk lesmateriaal. 
 • Begin je aan de Malva opleiding dan begin je tegelijkertijd ook aan een ontdekkingstocht die zich binnen in jou afspeelt. Je krijgt hoe dan ook een spiegel voorgehouden. Voor sommige mensen zal dit niet altijd even makkelijk zijn. Je gaat bijzondere en levens-verrijkende behandelmethodes leren. Ik had niet verwacht dat het volgen van een studie zoveel invloed zou hebben op mij als persoon, maar ik heb mogen ervaren dat de opleiding me zoveel nieuwe inzichten heeft gebracht. Elke keer als ik iets nieuws heb geleerd heb ik het gevoel dat ik een stukje dichter bij mezelf ben gekomen. 
 • Tijdens de lessen heerst een prachtige & veilige leersfeer en zijn er veel praktijkoefeningen. De leerkrachten zijn enthousiast, professioneel, geven duidelijke uitleg en hebben geduld. Malva opleiding is zeer breed daardoor heb ik iedere lesdag als spannend ervaren. Al met al een unieke bijzondere opleiding, ik ben er enorm door gegroeid en zou het zo overdoen!
 • Een kwalitatief hoge opleiding waarbij veel ruimte gegeven wordt voor eigen ontwikkeling. Je leert zeer veel effectieve behandelingen voor verschillende klachten en aandoeningen. Daarmee kom je beslagen ten ijs als je praktijk gaat voeren.
 • Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het is erg goed geweest voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. De opleiding is erg breed en diepgaand, waarin je leert dat lichaam en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De sfeer was fantastisch! Een bijzondere opleiding waarmee ik mensen goed kan begeleiden en behandelen.
 • Ik voel me zeer goed toegerust om nu professioneel praktijk te voeren. Naast de vele mooie behandeltechnieken, heb ik ook veel geleerd van de therapeutische gespreksvoering. Helemaal top! Ik voel me rijk en blij.  
 • Een hele mooie goed begeleide opleiding waarin je zelf heel mooi kan groeien en ontwikkelen waarbij je hele mooie behandelingen leert en hele mooie theorieën krijgt waarmee je mensen goed kan begeleiden en helpen.
 • Deze opleiding geeft me concrete behandelingen om mee aan het werk te gaan. Ik leer om te gaan met mijn kosmische verbindingen en ontwikkel me daardoor op spiritueel gebied. Prachtig! 


De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).