Start van nieuwe opleidingen Energetisch therapeut/Malvatherapeut

Op donderdag 7 september en vrijdag 8 september 2023 gaan er weer beroepsopleidingen van start. Start je op een vrijdag, dan zijn alle lesdagen op vrijdag. Kies je voor donderdag, dan zijn alle lesdagen van die groep op donderdagen. De opleiding kent een modulaire vorm. Je kunt ook op een later moment instromen en de gemiste modules dan een jaar later volgen. Informeer naar de mogelijkheden. Studenten die in eerste instantie geen STAP budget toegewezen hebben gekregen, kunnen hierdoor kiezen om later te starten met de opleiding waardoor twee maanden later opnieuw een aanvraag ingediend kan worden voor een STAP budget. 

De deelnamekosten per jaar bedragen € 2350 of 5 termijnen van € 475. Dit is inclusief het zéér uitgebreide en door Malva Opleiding uitgebracht lesmateriaal en examengeld. Wanneer je besluit om tussentijds de opleiding te beëidigen worden ALLEEN de gevolgde modules in rekening gebracht en ontvang je de overige reeds betaalde studiekosten retour. Mocht je een STAP budget hebben ontvangen, dan dient dit bij vroegtijdige beëindiging wel terugbetaald te worden!

In het 2e jaar leer je werken met de Ankh en de Kosmische schijf. Bijkomende kosten zijn dan de aanschaf van een therapeutische Ankh (€ 165) en 2 Kosmische schijven (€ 30,00/stuk).

In het 3e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, Licht op Schaduw van Debbie Ford.  

 

STAP budget € 1000 subsidie

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP budget. Na inschrijving ontvang je van ons een STAP aanmeldingsbewijs en daarmee kun je op 1 juli een STAP budget van € 1000 aanvragen. 

 

Modules

Ieder opleidingsjaar staat als een trainingsjaar op zichzelf. Zo hebben we een Startersjaar, een Verdiepingsjaar en een Specialisatiejaar. Je kunt met het geleerde al meteen uit de voeten in jouw praktijk. Ieder trainingsjaar bestaat uit modules die soms ook als een losse cursus te volgen zijn. Je kunt ook op een later moment instromen en de modules die je dan gemist hebt, een jaar later volgen. Informeer naar de mogelijkheden. 

Een lesjaar wordt afgesloten met een tentamen wat bestaat uit een theoretische toetsing en een praktijkvaardigheidstoetsing. Als je het tentamen van het Startersjaar behaald hebt, dan mag je deelnemen aan het Verdiepingsjaar, enz. Als je ook het Specialisatiejaar behaald hebt, en voldaan hebt aan alle studie opdrachten, dan kom je in aanmerking voor het diploma Malvatherapeut/ Energetisch therapeut.  

 

Kennismaken - info avond

Op vrijdagavond 16 juni 2023 is er weer een informatie avond. Vanaf 19:00 uur ben je welkom en om 19:30 uur start een plenair gedeelte over de inhoud van de opleiding. Ook kun je het lesmateriaal bekijken, kennismaken met de docenten en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Reserveren van een plaats is noodzakelijk en kun je doen via het inschrijfformulier met deze LINK.

 

Hoe zien onze lesdagen eruit?

De lestijden zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur. De lesdagen kennen altijd een kort meditatief moment om bij jezelf te komen. Vervolgens wordt klassikaal een korte theoretische uitleg van de behandelingen gegeven die je dan onder het toeziend oog van de docent en co-docent op elkaar gaat uitvoeren. Op die manier ervaar je hoe het voelt om ze te geven en hoe het voelt om ze te ontvangen. Een echte praktijkdag dus, waarbij je na iedere behandeling elkaar actief feedback geeft. 

 

Stapje voor stapje groeien naar professioneel therapeutschap

Gedurende ieder jaar leer je een groot aantal energetische behandelingen voor verschillende lichamelijke en psychische klachten. Je kunt die meteen in de praktijk brengen. Dat is een. En op de tweede plaats vinden we het belangrijk dat je groeit in je therapeutische gespreksvoering. Want als je jouw proefpersoon of cliënt kunt begeleiden in een proces en kunt achterhalen waar de obstakels zitten, dan kun je daarmee inzicht geven. En als iemand inzicht toelaat, dan volgt het lichaam altijd! En dan hoef je energetisch vaak niet zo veel te doen. Genezing en bewustzijn gaan hand in hand. Je leert om anamneses af te nemen en een energetische diagnose te stellen en bespreekbaar te maken. Daarnaast groei je in het opstellen van behandelplannen en methodisch te denken en handelen. Zo kun je straks complexe zorgvragen analyseren en ontleden. Ook raak je steeds meer vertrouwd met de psychische en zielkundige oorzaken van aandoeningen en hoe je die aan cliënten overdraagt. In de laatste fase van de opleiding vindt de therapeutische vorming nog diepergaander plaats en verbeter je jouw gespreksvoering en coachvaardigheden. En dan heb je ook geleerd om in te voelen in je cliënt: Wat is zijn/haar karakter? Wat heeft deze persoon nodig? Is het iemand die de verantwoordelijkheid om uit een probleem te geraken, zelf moet ontwikkelen? Of is het iemand die ik tijdelijk aan de hand moet nemen en met veel liefde en geduld ga begeleiden? Kan ik confronteren, of niet? Hoe groot is de draagkracht versus draaglast? Zo groei je iedere lesdag stapje voor stapje naar professioneel therapeutschap.

 

Overzicht modules

Hieronder zie je het overzicht van de modules van ieder trainingsjaar. Je kunt meer over de inhoud van een aantal modules lezen door te klikken op de linkjes "Inhoud". De modules 8 en 9 zijn niet als losse module voor externen te volgen. Ze zijn zo specifiek en vragen om een gedegen voorkennis van de chakra's en de aura en een ontwikkeld gevoel en grote verantwoordelijkheid. Ze kunnen daarom alléén gevolgd worden wanneer je ook de voorliggende modules gevolgd hebt.

Feedback van een student:

Deze brede opleiding is deels een persoonlijk groeiproces. Die ervaringen kan je tevens gebruiken bij het voeren van je eigen praktijk. Alle informatie uit de aparte modules vloeit op het eind van de opleiding prachtig in elkaar.  

Startersjaar 

 • Module 1 Gevoelsontwikkeling en haptonomie (3 dgn)
 • Module 2 Werken en omgaan met chakra's (5 dgn)  - Inhoud  
 • Module 3 Werken en omgaan met de aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4 Energetische massages (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5 Energetische behandelingen (3 dgn) - Inhoud
 • Het 1e jaar wordt afgesloten met een tentamen (praktijk en theorie)

Heb je de smaak te pakken gekregen en het certificaat behaald, dan ben je welkom om deel te nemen aan het Verdiepingsjaar.

 

Verdiepingsjaar 

 • Module 6 Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7 Anamnese en diagnostiek (2 dgn) - Inhoud
 • Module 8 De Ankh (4 dgn) - Inhoud
 • Module 9 Kosmische schijf, Oerbehandeling, Leverbehandeling, Karmische ziekten, Kosmische energie en Kundalini (6 dgn) - Inhoud
 • Module 10  Ademtherapie, Edelstenen en kruiden (3 dgn) - Inhoud
 • Trainingsdag en tentamen 2e jaar (praktijktoets en kennistoets) (2 dgn)

Nog steeds enthousiast en weer het certificaat behaald? Dan ben je welkom om deel te nemen aan het Specialisatiejaar.

Specialisatiejaar 

 • Module 11 Zielkunde, Regressiemethoden, Lift-Upmethoden (4 dgn) - Inhoud
 • Module 12 Psychopathologie en energetische ondersteuningen (4 dgn) - Inhoud
 • Module 13 Therapeutische vorming, coach- en gesprekstechnieken (4 dgn) - Inhoud
 • Module 14 Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Intuïtief ondernemen, supervisie, examentraining 
 • Eindexamen: praktijktoets en kennistoets
 • Spirituele afsluiting en diploma uitreiking
 

                

 

Toelatingseisen

Er worden maximaal 18 studenten toegelaten per nieuwe groep tot de opleiding. Om toegelaten te kunnen worden tot onze therapeutenopleiding gelden de volgende voorwaarden:

 • je hebt minimaal een MBO 4 of Havo diploma, bij voorkeur VWO/HBO. 
 • je bent 21 jaar of ouder
 • je beschikt over toereikende sociale, contactuele en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal
 • er is gedurende minstens een jaar sprake van geestelijke/emotionele stabiliteit (geen burnoutklachten, geen psyschische problematiek) 

 

Erkende opleiding op HBO niveau

Onze opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is een door het CPION geaccrediteerde HBO registeropleiding. Na het behalen van het eindexamen kun je naast het diploma Malvatherapeut/Energetisch therapeut ook een officiëel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland aanvragen.

Bij ons gediplomeerde studenten worden toegelaten bij verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BVMT), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) of de Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT). Samen met een diploma Medische basiskennis kunnen jouw consulten daarmee in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding door enkele zorgverzekeraars. 

 

Heb je nog vragen?

Stuur een mail naar info@malva-opleiding.nl of bel Claudia Hogewij (06 - 12 20 05 59).

 

Wat vinden onze studenten ervan? 

 • Na mijn Reiki cursussen en voetreflexologie opleiding, was dit de ontbrekende schakel. Wat een geweldige informatie en behandelingen heb ik geleerd. Elke lesdag weer eye-openers gekregen. 
 • Een kwalitatief hoge opleiding waarbij veel ruimte gegeven wordt voor eigen ontwikkeling. Je leert zeer veel effectieve behandelingen voor verschillende klachten en aandoeningen. Daarmee kom je beslagen ten ijs als je praktijk gaat voeren.
 • Je krijgt veel interessante informatie aangereikt over verschillende onderwerpen, nuttige aanwijzingen om jezelf niet te verliezen tijdens het geven van een behandeling en waardevolle handreiking voor je eigen bewustwordingsproces. De lessen waren voedsel voor mijn ziel.
 • Het was mijn bedoeling uitsluitend de module Haptonomie te volgen, maar ik besloot er steeds een volgende module aan toe te voegen. Inmiddels 1e lesjaar Energetisch therapeut afgerond. Zeer boeiende opleiding!
 • Professionele, praktijk gerichte opleiding in een ontspannen en informele sfeer. Zeer goed en overzichtelijk lesmateriaal. 
 • Begin je aan de Malva opleiding dan begin je tegelijkertijd ook aan een ontdekkingstocht die zich binnen in jou afspeelt. Je krijgt hoe dan ook een spiegel voorgehouden. Voor sommige mensen zal dit niet altijd even makkelijk zijn. Je gaat bijzondere en levensverrijkende behandelmethodes leren.
 • Tijdens de lessen heerst een prachtige & veilige leersfeer en zijn er veel praktijkoefeningen. De leerkrachten zijn enthousiast, professioneel, geven duidelijke uitleg en hebben geduld. Malva opleiding is zeer breed daardoor heb ik iedere lesdag als spannend ervaren. Al met al een unieke bijzondere opleiding, ik ben er enorm door gegroeid en zou het zo overdoen!
 • Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het is erg goed geweest voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. De opleiding is erg breed en diepgaand, waarin je leert dat lichaam en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De sfeer was fantastisch! Een bijzondere opleiding waarmee ik mensen goed kan begeleiden en behandelen.
 • Ik voel me zeer goed toegerust om nu professioneel praktijk te voeren. Naast de vele mooie behandeltechnieken, heb ik ook veel geleerd van de therapeutische gespreksvoering. Helemaal top! Ik voel me rijk en blij.  
 • Een hele mooie goed begeleide opleiding waarin je zelf heel mooi kan groeien en ontwikkelen waarbij je hele mooie behandelingen leert en hele mooie theorieën krijgt waarmee je mensen goed kan begeleiden en helpen.
 • Deze opleiding geeft me concrete behandelingen om mee aan het werk te gaan. Ik leer om te gaan met mijn kosmische verbindingen en ontwikkel me daardoor op spiritueel gebied. Prachtig. 
 • Ik had niet verwacht dat het volgen van een studie zoveel invloed zou hebben op mij als persoon, maar ik heb mogen ervaren dat de opleiding me zoveel nieuwe inzichten heeft gebracht. Elke keer als ik iets nieuws heb geleerd heb ik het gevoel dat ik een stukje dichter bij mezelf ben gekomen.
 • In het hele traject heeft mijn persoonlijke groei centraal gestaan. Wat je leert over jezelf is onvoorstelbaar en het heeft mij geïnspireerd om boven mijn zelfbeeld uit te stijgen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu echt weet waar ik mee bezig ben.
 • De opleiding is een geschenk geweest, het heeft me geînspireerd om mezelf te gaan onderzoeken en heeft hiermee een proces in gang gezet van mezelf voortdurend in vraag te stellen alsook wat de les is van een bepaalde ervaring. Dankzij de opleiding heb ik heel veel waardevolle inzichten opgedaan.. 

Opleiding Malvatherapeut op donderdagen

Schrijf je nu in!Opleiding Malvatherapeut op vrijdagen

Schrijf je nu in!

Opleiding Malvatherapeut op donderdagen

Schrijf je nu in!Opleiding Malvatherapeut op vrijdagen

Schrijf je nu in!


De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).