Wat leuk dat je interesse hebt in onze opleiding tot Energetische therapeut!

Bij onze opleiding leer je van alles op het gebied van lichaamsgerichte energetische therapie. Of het nu chakra's betreft, auralagen, meridianen, energetische massages of edelsteentherapie.... we bieden het allemaal. Zielkunde en haptonomie lopen als een rode draad door de opleiding. Ook leer je werken met de bijzondere therapeutische intstrumenten de Ankh en de Kosmische schijf. Dit alles gaat jou helpen om te transformeren waarbij je persoonlijke ontwikkeling en je gevoelsontwikkeling sterk toe zullen nemen. De behandelingen die je leert zijn toe te passen op jong en oud.

  

Bezoek onze informatie avond 14 juni 

Een plaats reserveren is wel een vereiste. Dat kun je doen d.m.v. deze LINK 

 

Waarom kiezen voor onze opleiding?

 • Zeer complete en brede opleiding! In onze opleiding komt alles aan bod op het gebied van energetische therapie. 
 • Unieke informatie en behandelingen: Wat we doceren is grotendeels rechtstreeks afkomstig uit de astrale wereld, de spirituele wereld. Vanuit die andere wereld is er een helder zicht op oorzaken van ziekten en op aura's, chakra's en meridianen. En dan blijkt dat het soms heel anders in elkaar steekt dan je doorgaans bij andere opleiders aantreft. 
 • Zielkunde: als geen andere opleiding hebben wij kennis van zielkunde, wat jij ook gaat leren en leren voelen en ervaren. 
 • Cliënten maar ook artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten staan vaak versteld van de effecten van onze Malvabehandelingen! Alleen al daarom zou je kiezen voor onze opleiding. 
 • Praktijkleren. Onze lesdagen zijn praktijkdagen, dus weinig theorie want die mag je thuis doornemen. Vanaf het tweede jaar ga je aan de slag met proefcliënten behandelen onder begeleiding van de opleiding.
 • Het geleerde meteen in de prakijk brengen. Daarom is onze opleiding ook zeer geschikt voor reeds praktijkvoerende therapeuten en coaches die meer willen kunnen bieden in hun eigen praktijk. Maar heb je nog geen ervaring hebt op dit gebied, dan is dat uiteraard helemaal prima. Sterker nog: het kan zelfs in je voordeel werken!
 • Cliënten met complexe hulpvragen: op het einde van de opleiding kun je ook cliënten met complexere hulpvragen behandelen. Je bezit dan een scala aan behandelingmogelijkheden en kennis en kunde waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.
 • Eigen professionele praktijk starten: Je bent straks zo breed geschoold en zo terzake kundig dat je succesvol jouw praktijk kunt voeren. We begeleiden je in het opzetten van jouw praktijk, met informatie over wet- en regelgeving, lessen over intuïtief ondernemen en het bepalen van je eigen doelgroep, je zgn. soulclients 
 • Zelf transformeren: gedurende de opleiding zal je bewustzijn zal groeien, je gevoelsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling komen in een versnelling.  
 • Anderen laten transformeren: je leert anderen te begeleiden en te transformeren van ziek naar gezond, van emotie naar het diepe voelen, van impasse naar stroming, van vermoeidheid naar energiek, van reactief naar actief. 

 

 

Hoe zien de lesdagen eruit?

De lesdagen starten om 10:00 uur en kennen altijd een kort meditatief moment om bij jezelf te komen. Vervolgens wordt klassikaal een korte theoretische uitleg van de behandelingen gegeven die je dan onder het toeziend oog van de docent en co-docent op elkaar gaat uitvoeren. Behandelingen worden doorgaans op de blote huid gegeven, waarbij je wel toegedekt wordt met handdoeken. Op die manier voel en ervaar je nog beter hoe het is om een behandeling te ontvangen en om te geven. Rond 17:00 uur ronden we de lesdag af. Onze lesdagen zijn echte praktijkdagen, waarbij je na iedere behandeling en na afloop van de lesdag elkaar actief feedback geeft. Zo leer je van elkaar en leer je van de praktijk.

Iedere lesdag is een feest voor je lichaam, je geest en je ziel. En telkens leer je weer nieuwe effectieve behandelingen om toe te passen op jezelf en uiteraard om toe te passen op anderen om kunnen te transformeren van ziek zijn naar gezond zijn, van emotie naar het diepe voelen, van impasse naar stroming, van vermoeidheid naar energiek, van reactief naar actief. Je leven zal een positieve wending krijgen en na 3 jaar zul je een deskundige en terzake kundig energetisch therapeut zijn!

Heb je nog geen behoefte aan een 3-jarige opleiding? Dan kun je het eerste jaar van onze opleiding ook als jaartraining Energetische therapie volgen. 

 

We staan bekend om onze deskundige en persoonlijke begeleiding bij jouw transformatieproces 

De ervaren docententen Claudia en Hans begeleiden je samen met een van onze ervaren co-docenten Els, Zorayda, Mariska of Manon in je ontwikkeling en ondersteunen jouw persoonlijke groei die je tijdens de opleiding zult doormaken. Zo leren wij je om tijdens de uitvoering van de behandelingen goed gegrond te blijven en vooral niet je best te doen! En hoe je na afloop van een behandelsessie weer los kunt komen en weer helemaal terug komt bij jezelf. Hoe je de signalen die je ontvangt en de opgedane ervaringen kunt  vertalen. En niet onbelangrijk.... om te leren wat van jou is en wat van de ander is en dus bij de ander mag blijven.

 

Met twee voeten op de grond en een gezonde dosis humor

Werken met het ongeziene is niet altijd makkelijk. Voor sommige mensen zijn de onderwerpen die we behandelen zweverig. En dat is ook helemaal niet erg. Maar daarom staan wij graag bij al deze mooie en wellicht spirituele overdrachten vooral met twee voeten op de grond. En ook zal het niet ontbreken aan een gezonde dosis humor. Dat is soms heel belangrijk om je weer te helpen aarden en los te komen uit een hogere energietrilling die soms ontstaat als je een ander behandelt. 

 

Wat kan ik allemaal leren om mijn leven en dat van anderen kwalitatief te verbeteren?

Hieronder zie je het overzicht van de modules van ieder lesjaar. Daarin kun je globaal lezen wat je allemaal gaat leren. 

Feedback van een student: Je leert zoveel interessante behandelingen en tot slot vloeit alle informatie uit de verschillende modules op het eind van de opleiding prachtig in elkaar! Een zeer complete opleiding!

 

1e jaar - Startersjaar 

 • Module 1 Gevoelsontwikkeling en haptonomie (3 dgn)
 • Module 2 Omgaan en werken met chakra's (5 dgn)  - Inhoud  
 • Module 3 Omgaan en werken en met de aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4 Energetische massages (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5 Aanvullende energetische behandelingen (3 dgn) - Inhoud

2e jaar - Verdiepingsjaar 

 • Module 6 Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7 Anamnese en diagnostiek (2 dgn) - Inhoud
 • Module 8 De Ankh en de Kosmische schijf (5 dgn) - Inhoud
 • Module 9 Oerbehandeling, Leverbehandeling, Karmische ziekten, Kosmische energie, Kundalini energie en toepassingen, Kanker anders bekeken (5 dgn) - Inhoud
 • Module 10  Ademtherapie, Edelsteentherapie, Kruidentherapie (3 dgn) - Inhoud

 

3e jaar - Specialisatiejaar 

 • Module 11 Zielkunde, Regressiemethoden, Lift-Upmethoden (4 dgn) - Inhoud
 • Module 12 Psychopathologie en energetische ondersteuningen (4 dgn) - Inhoud
 • Module 13 Therapeutische vorming, coach- en gesprekstechnieken (4 dgn) - Inhoud
 • Module 14 Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Intuïtief ondernemen, supervisie, examentraining 
 • Eindexamen: praktijktoets en kennistoets
 • Spirituele afsluiting en diploma uitreiking
 

                

 

Is de studie goed te doen naast een full-time job?

Ja! Het volgen van de opleiding tot Energetisch therapeut vereist uiteraard een tijdsinvestering, maar is goed te doen naast een fulle-time job of opvoeding van kinderen.

 

Ik heb er nu al zin in. Wanneer kan ik starten? 

Je zult nog even geduld moeten hebben. Op 30 augustus 2024 start er weer een nieuwe opleiding. Schrijf je HIER alvast in, zodat je verzekerd bent van een plaats.

 

Wat zijn de deelnamekosten?

De studiekosten bedragen € 2600 per jaar of 5 termijnen van € 535. Dit is inclusief het uitgebreide en door onszelf geschreven unieke lesmateriaal en inclusief examengeld. Wanneer je besluit om tussentijds de opleiding te beëidigen worden ALLEEN de gevolgde modules in rekening gebracht en ontvang je de overige reeds betaalde studiekosten retour. 

 

Zijn er bijkomende studiekosten?

In het 2e jaar leer je werken met twee belangrijke therapeutische instrumenten: de Ankh en de Kosmische schijf. De kosten daarvan bedragen €165 voor de therapeutische messing Ankh en € 60 voor twee Kosmische kleurenschijven. De therapeutische Ankhen worden speciaal voor onze opleiding vervaardigd en voldoen aan de juiste afmetingen en afwerking voor een optimaal resultaat wanneer je ermee gaat werken. 

In het 3e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, Licht op Schaduw van Debbie Ford. Deze boeken zijn vaak ook tweedehands goed verkrijgbaar.

 

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te kunnen worden, gelden de volgende voorwaarden:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je hebt minimaal een MBO 4 of Havo diploma, bij voorkeur VWO/HBO. Heb je dit niet, neem dan contact op met ons zodat we een inschatting kunnen maken op basis van werk- en levenservaring die je hebt opgedaan.
 • Je beschikt over toereikende sociale, contactuele en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal
 • Tijdens de opleiding kun je geconfronteerd worden met je eigen emotionele blokkades en uitdagingen. Het kan intens zijn om door dit proces heen te gaan. Wees bereid om aan jezelf te werken en open te staan ​​voor emotionele groei en healing op dit gebied.
 • Energetische therapie omvat vaak fysieke contacten en handelingen. Als je bepaalde fysieke beperkingen hebt of lichte gezondheidsproblemen hebt, maak dan een inschatting in hoeverre je in staat bent om de vereiste activiteiten uit te voeren. En vergeet niet, je kunt meer dan je denkt en wanneer je gemotiveerd bent.
 • Er dient sprake te zijn van geestelijke en emotionele stabiliteit. Wanneer je nog herstelt van burnoutklachten of een psyschische problematiek ervaart, adviseren wij om eerst daar aan te werken en eenmaal hersteld je dan pas aan te melden.  

 

Don't worry, be happy.... wij zijn een erkende opleiding op HBO niveau en we staan zeer goed aangeschreven!

Onze opleiding staat zeer goed aangeschreven! Niet alleen onze studenten geven ons een zeer hoog waarderingscijfer, ook CPION staat zeer positief ten opzichte van de inhoud, de uitvoering en de verzorging van onze opleiding tot Malvatherapeut! Lees HIER de beoordeling van deze accreditatie organisatie van ons jaarlijks evaluatierapport over 2021/2022. Na het behalen van het eindexamen kun je naast het diploma Malvatherapeut ook een officiëel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland ontvangen. 

 

Wanneer kan ik een eigen praktijk starten?

Kun je niet wachten tot je gediplomeerd bent? Je kunt al starten met een eigen praktijk vanaf het tweede lesjaar. Dan heb je al veel geleerd om toe te passen in de praktijk bij diverse hulpvragen. Je ontvangt van ons handige tips en informatie over de wet- en regelgeving die er bij komt kijken. Ook kun je gratis het aspirant lidmaatschap ontvangen van de Beroepsvereniging van Malvatherapeuten (BvMT) en aansluiten bij de SCAG zodat je ingedekt bent voor de Wkkgz.

Eenmaal gediplomeerd zul je nog meer terzake kundig zijn en kun je je met je eigen praktijk aansluiten bij verschillende beroepsverenigingen, zoals de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BvMT), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) of de Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT). Samen met een diploma Medische basiskennis kunnen jouw consulten in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekeraars. 

 

Heb je nog vragen? Bellen, mailen of zoomen...... we staan voor je klaar

Stuur een mail naar info@malva-opleiding.nl of bel Claudia Hogeweij (06 - 12 20 05 59) of Hans Kamps (06- 34 34 67 60). Tijdens de zomervakantie zijn we misschien niet altijd direct bereikbaar; spreek dan een boodschap in en we nemen snel contact met je op. Ook een ZOOM meeting is mogelijk. Want we kunnen ons voorstellen dat het wel zo fijn is om een gezicht erbij te zien. We horen graag van je.  

 

Ben je benieuwd wat onze studenten van de opleiding vinden? Lees hieronder van een aantal hun ervaring.

 • Na mijn Reiki cursussen en voetreflexologie opleiding, was dit de ontbrekende schakel. Wat een geweldige informatie en behandelingen heb ik geleerd. Elke lesdag weer eye-openers gekregen. 
 • Een kwalitatief hoge opleiding waarbij veel ruimte gegeven wordt voor eigen ontwikkeling. Je leert zeer veel effectieve behandelingen voor verschillende klachten en aandoeningen. Daarmee kom je beslagen ten ijs als je praktijk gaat voeren.
 • Je krijgt veel interessante informatie aangereikt over verschillende onderwerpen, nuttige aanwijzingen om jezelf niet te verliezen tijdens het geven van een behandeling en waardevolle handreiking voor je eigen bewustwordingsproces. De lessen waren voedsel voor mijn ziel.
 • Weet waar je aan begint. Je leven en je kijk er op zal nooit meer hetzelfde zijn. Toch heb je minder te verliezen en meer te winnen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. De keuze voor deze opleiding was carrière technisch mijn beste keuze ooit.
 • Het was mijn bedoeling uitsluitend de module Haptonomie te volgen, maar ik besloot er steeds een volgende module aan toe te voegen. Inmiddels 1e lesjaar Energetisch therapeut afgerond. Zeer boeiende opleiding!
 • De opleiding tot Malvatherapeut is door het uitgebreid aan bod komen van de meest uiteenlopende klachten niet alleen een toevoeging binnen de complementaire zorg, maar ook in de persoonlijke ontwikkeling en bevordering van eigen inzicht op wat gezondheid inhoudt.
 • Professionele, praktijk gerichte opleiding in een ontspannen en informele sfeer. Zeer goed en overzichtelijk lesmateriaal. 
 • Begin je aan de Malva opleiding dan begin je tegelijkertijd ook aan een ontdekkingstocht die zich binnen in jou afspeelt. Je krijgt hoe dan ook een spiegel voorgehouden. Voor sommige mensen zal dit niet altijd even makkelijk zijn. Je gaat bijzondere en levensverrijkende behandelmethodes leren.
 • Tijdens de lessen heerst een prachtige & veilige leersfeer en zijn er veel praktijkoefeningen. De leerkrachten zijn enthousiast, professioneel, geven duidelijke uitleg en hebben geduld. Malva opleiding is zeer breed daardoor heb ik iedere lesdag als spannend ervaren. Al met al een unieke bijzondere opleiding, ik ben er enorm door gegroeid en zou het zo overdoen!
 • Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het is erg goed geweest voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. De opleiding is erg breed en diepgaand, waarin je leert dat lichaam en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De sfeer was fantastisch! Een bijzondere opleiding waarmee ik mensen goed kan begeleiden en behandelen.
 • Ik voel me zeer goed toegerust om nu professioneel praktijk te voeren. Naast de vele mooie behandeltechnieken, heb ik ook veel geleerd van de therapeutische gespreksvoering. Helemaal top! Ik voel me rijk en blij.  
 • Een hele mooie en goed begeleide opleiding waarin je zelf heel mooi kan groeien en ontwikkelen waarbij je mooie behandelingen leert en goede theorieën krijgt waarmee je mensen uitstekend kan begeleiden en helpen.
 • Deze opleiding geeft me concrete behandelingen om mee aan het werk te gaan. Ik leer om te gaan met mijn kosmische verbindingen en ontwikkel me daardoor op spiritueel gebied. Prachtig. 
 • Ik had niet verwacht dat het volgen van een studie zoveel invloed zou hebben op mij als persoon, maar ik heb mogen ervaren dat de opleiding me zoveel nieuwe inzichten heeft gebracht! Elke keer als ik iets nieuws heb geleerd heb ik het gevoel dat ik een stukje dichter bij mezelf ben gekomen.
 • In het hele traject heeft mijn persoonlijke groei centraal gestaan. Wat je leert over jezelf is onvoorstelbaar en het heeft mij geïnspireerd om boven mijn zelfbeeld uit te stijgen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu echt weet waar ik mee bezig ben.
 • De opleiding is een geschenk geweest, het heeft me geînspireerd om mezelf te gaan onderzoeken en heeft hiermee een proces in gang gezet van mezelf voortdurend in vraag te stellen alsook wat de les is van een bepaalde ervaring. Dankzij de opleiding heb ik heel veel waardevolle inzichten opgedaan.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze opleiding en je te begeleiden bij het transformeren van je leven!De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).