Wanneer start er weer een opleiding?

Vanaf september 2021 zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen aan een nieuwe 1e jaars groep: op DONDERDAGEN en op ZATERDAGEN. Echter de zaterdaggroep heeft de eerste 8 lesdagen les op woensdagen en vanaf januari zullen alle overige lesdagen van het 1e, 2e en 3e jaar op zaterdagen plaatsvinden. 

HET 1E JAAR VAN DEZE OPLEIDING IS OOK TE VOLGEN ALS EEN LOSSE JAARTRAINING ENERGETISCHE THERAPIE!  Zie daarvoor ons cursusaanbod. 

 

Informatie avond 11 juni 2021

Op vrijdag 11 juni 2021 houden we een informatie avond. Je kunt dan kennismaken met de leslocatie, de docenten, het lesmateriaal inzien en vragen stellen. We geven een plenaira presentatie van de inhoud van onze opleiding en starten om 19:30 uur in Centrum Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, Breda. Vooraf aanmelden is verplicht i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen. Klik HIER om je aan te melden. 

 

Hoe zien onze lesdagen eruit?

We starten de lesdagen om 10:00 uur. De lesdagen kennen altijd een kort meditatief moment om bij jezelf te komen. Vervolgens wordt klassikaal een korte theoretische uitleg van de behandelingen gegeven die je dan onder het toeziend oog van de docent en co-docent op elkaar gaat uitvoeren. Op die manier ervaar je hoe het voelt om ze te geven en hoe het voelt om ze te ontvangen. Echte praktijkdagen dus, waarbij je na iedere behandeling elkaar feedback geeft. Rond 17:00 uur eindigen we de lesdag.

 

Stap voor stap groeien naar professioneel therapeutschap

Gedurende de opleiding leer je een groot aantal energetische behandelingen voor verschillende lichamelijke en psychische aandoeningen. Je kunt die meteen in de praktijk brengen. Je leert anamnese af te nemen, energetische diagnoses te stellen, behandelplannen op te stellen en methodisch te denken en te handelen. Gaande de opleiding leer je steeds meer om complexe zorgvragen te analyseren en te ontleden. Ook raak je steeds meer vertrouwd met de psychische en zielkundige oorzaken van aandoeningen en hoe je die aan je toekomstige cliënten overdracht. Daardoor kun je cliënten naast genezing ook inzicht geven in hun ziekteproces. Bewustzijn en genezing gaan namelijk hand in hand. In de laatste fase van de opleiding vind jouw therapeutische vorming nog diepergaand plaats en ontwikkel je nog meer jouw gespreksvoering en coachvaardigheden. Zo groei je iedere lesdag stap voor stap naar het professioneel therapeutschap.

 

Hoe is de opleiding in Breda vorm gegeven?

De opleiding bestaat uit 3 fasen:

1. Propedeutische fase (duur 1 jaar),

2. Hoofdfase (duur 1,5 jaar) en

3. Uitstroomfase (duur half jaar).

Iedere fase van de opleiding bestaat uit modules. Je kunt de meeste modules ook als een losse cursus volgen! Zie daarvoor op onze website het keuzemenu "cursussen". Dat vinden wij een goede manier om kennis te maken met onze Malva Opleiding in Breda en om jezelf bij te scholen in een bepaald vakgebied.

Hieronder zie je het overzicht van de modules. Je kunt meer over de inhoud van een aantal modules lezen door te klikken op de linkjes "Inhoud". De modules 9 en 10 zijn dermate specifiek en vragen om een zeer goed ontwikkeld gevoel en kunnen daarom alléén gevolgd worden wanneer je ook de voorliggende modules gevolgd hebt. 

 

Modules 1e jaar (propedeutische fase)

 • Module 1. Gevoelsontwikkeling & Haptonomie (3 dgn) - Inhoud
 • Module 2. Werken met de Chakra's (5 dgn)  - Inhoud  
 • Module 3. Werken met de Aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4. Energetische massage (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5. Energetische behandelingen (3 dgn) - Inhoud
 • Het 1e jaar wordt afgesloten met een tentamen (praktijk en theorie)

 

Modules 2e jaar (Hoofdfase)

 • Module 6. Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7. Anamnese en diagnostiek (2 dgn) - Inhoud
 • Module 8. De Ankh en de Kosmisch schijf (6 dgn) - Inhoud
 • Module 9. Oerbehandeling, Leverbehandeling, Karmische ziekten Kosmische energie en Kundalini (4 dgn) - Inhoud
 • Module 10. Ademtherapie, Edelstenen en kruiden (3 dgn) - Inhoud
 • Training en tussentijdse praktijktoets en kennistoets (2 dgn)

 

Modules 3e jaar (Hoofdfase en Uitstroomfase) 

 • Module 11. Zielkunde, Regressiemethoden, Lift-Upmethoden (5 dgn) - Inhoud
 • Module 12. Gespreksvoering, supervisie, training en tentamen (3 dgn) 
 • Module 13. Therapeutische vorming, gesprekstechnieken (5 dgn) - Inhoud
 • Module 14. Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Presentatie werkstuk, Supervisie (3 dgn)
 • Eindexamen: praktijktoets en kennistoets
 • Spirituele afsluiting en diploma uitreiking
 

                      

Studiekosten per jaar 

De deelnamekosten bedragen € 2150,00 per studiejaar (of 5 termijnen van € 440). Dit is inclusief het zéér uitgebreide en door Malva Opleiding uitgebracht lesmateriaal, examengeld en onbeperkt koffie/thee. Wanneer je besluit om tussentijds de opleiding te beëidigen worden ALLEEN de gevolgde modules in rekening gebracht en ontvang je de overige betaalde studiekosten retour! Een eventueel hertentamen of examen van het praktijkgedeelte kost € 150,00.

In het 2e jaar komt er de aanschaf van een therapeutische Ankh (€ 135,00 minus € 25 studentenkorting) en 2 Kosmische schijven (€ 25,00/stuk) en voor het 3e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, Licht op Schaduw van Debbie Ford.   

Studiekosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dat scheelt afhankelijk van je inkomen 37% of meer.  

Aantal studenten en toelatingseisen

We kunnen wegens de coronamaatregelen nu nog maximaal 16 studenten toelaten tot de opleiding. Om toegelaten te kunnen worden tot onze therapeutenopleiding gelden de volgende voorwaarden:

 • je hebt minimaal een MBO 4 of Havo diploma, bij voorkeur VWO/HBO
 • je bent 21 jaar of ouder
 • je beschikt over toereikende sociale, contactuele en communicatieve vaardigheden
 • er is sprake van geestelijke stabiliteit 

 

Post HBO 

Onze opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is een door het CPION geaccrediteerde Post HBO registeropleiding. Na het behalen van het eindexamen ontvang je naast het diploma Malvatherapeut/Energetisch therapeut ook een officiëel Post HBO diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland.

Bij ons gediplomeerde studenten worden toegelaten bij verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BVMT), het Verbond van Energetische therapeuten (VvET), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) of de Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT). Samen met een diploma Medische basiskennis kunnen jouw consulten daarmee in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding door enkele zorgverzekeraars. 

 

Heb je nog vragen of wil je graag een kennismakingsgesprek?

Stuur een mail naar info@malva-opleiding.nl of bel Hans Kamps (06-34 34 67 60).

  

Wat vinden onze studenten ervan?

De gemiddelde waardering van onze studenten voor de opleiding is 9.1

Feedback van studenten

 • Ik heb mogen groeien en mij kunnen ontwikkelen op mijn tempo en mijn manier. Het grootste cadeau.
 • Het was mijn bedoeling uitsluitend de module Haptonomie te volgen, maar ik besloot er steeds een volgende module aan toe te voegen. Inmiddels 1e lesjaar Energetisch Therapeut afgerond. Zeer boeiende opleiding!
 • Professionele, praktijk gerichte opleiding in een ontspannen en informele sfeer. Zeer goed en overzichtelijk lesmateriaal. Perfecte verzorging tijdens de lesdagen.
 • Begin je aan de Malva opleiding dan begin je tegelijkertijd ook aan een ontdekkingstocht die zich binnen in jou afspeelt. Je krijgt hoe dan ook een spiegel voorgehouden. Voor sommige mensen zal dit niet altijd even makkelijk zijn. Je gaat bijzondere en levens-verrijkende behandelmethodes leren. Ik had niet verwacht dat het volgen van een studie zoveel invloed zou hebben op mij als persoon, maar ik heb mogen ervaren dat de opleiding me zoveel nieuwe inzichten heeft gebracht. Elke keer als ik iets nieuws heb geleerd heb ik het gevoel dat ik een stukje dichter bij mezelf ben gekomen. 
 • Tijdens de lessen heerst een prachtige & veilige leersfeer en zijn er veel praktijkoefeningen. De leerkracht is enthousiast, professioneel, heeft duidelijke uitleg en geduld. Malva opleiding is zeer breed daardoor heb ik iedere lesdag als spannend ervaren. Al met al een unieke bijzondere opleiding, ik ben er enorm door gegroeid en zou het zo overdoen!
 • Een kwalitatief hoge opleiding waarbij veel ruimte gegeven wordt voor eigen ontwikkeling.
 • Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het is erg goed geweest voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. De opleiding is erg breed en diepgaand, waarin je leert dat lichaam en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De sfeer was fantastisch! Een bijzondere opleiding waarmee ik mensen goed kan begeleiden en behandelen.
 • Een hele mooie goed begeleide opleiding waarin je zelf heel mooi kan groeien en ontwikkelen waarbij je hele mooie behandelingen leert en hele mooie theorieën krijgt waarmee je mensen goed kan begeleiden en helpen.
 • Deze opleiding geeft me concrete behandelingen om mee aan het werk te gaan. Ik leer om te gaan met mijn kosmische verbindingen en ontwikkel me daardoor op spiritueel gebied. Prachtig!
 • In korte tijd krijg je veel interessante informatie aangereikt over verschillende onderwerpen, nuttige aanwijzingen om jezelf niet te verliezen tijdens het geven van een behandeling en waardevolle handreiking voor je eigen bewustwordingsproces. De lessen waren voedsel voor mijn ziel.

 

Opleiding Malvatherapeut op donderdagen

Schrijf je nu in!Opleiding Malvatherapeut op zaterdagen

Schrijf je nu in!

Opleiding Malvatherapeut op donderdagen

Schrijf je nu in!Opleiding Malvatherapeut op zaterdagen

Schrijf je nu in!


De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).