Module 7. Anamnese & Diagnostiek, Casuïstiek

Module $evenementData

Je hebt inmiddels veel behandelingen geleerd voor diverse aandoeningen. Tijd om deze kennis te gaan gebruiken om effectieve behandelplannen op te stellen en diagnose-behandelcombinaties te maken. 

Daarvoor gaan we dieper in op het afnemen van anamneses, en leer je verschillende diagnostische strategieën toe te passen: de lichaamsgerichte diagnose, de klachtgerichte diagnose en de psychosomatische strategie. Het stellen van een medische diagnose is voorbehouden aan artsen en psychiaters. Dus dat doen wij niet. Maar je leert wel de verschillende strategieën toe te passen om meer van de mogelijke oorzaken te weten te komen en verbanden te leggen. Ook leer je de valkuilen bij het diagnosticeren. Dit doen we op dag 1.

Op dag 2 train je jezelf aan de hand van casuïstiek in het opstellen van effectieve diagnose behandelcombinaties (DBC) en doorgrond je de problematiek en leer je hoe je inzicht kunt geven in de oorzaak van een probleem of klacht. 

Het zijn super leuke en leerzame lesdagen waarin de puzzelstukjes allemaal op zijn plaats gaan vallen. 

Dit is een vast onderdeel van de opleiding en het heeft voor buitenstaanders niet zoveel zin om je hiervoor in te inschrijven omdat het je dan ontbreekt aan de kennis van de vele specifieke behandelingen waarmee een behandelplan wordt opgebouwd. De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).