Module 6. Toegepaste meridiaankennis

Module $evenementData

Module 6: Toegepaste meridiaankennis

Het begin van jouw 2e studiejaar wordt gestart met kennis over meridianen, acupressuur en worden er diverse meridiaanbehandelingen gepraktiseerd.

De 1e dag verkennen we het wonderlijke energiesysteem van de meridianen. Het lichaam kent vanuit de Chinese geneeskunde 12 meridianen en 2 controlemeridianen. Er zijn Yin en Yang meridianen. Ook kun je meridianen en de daarmee gekoppelde organen onderverdelen in de 5 elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Daarnaast bezitten alle meridianen ook psychische aspecten waarmee je inzicht krijgt in de oorzaak van een disbalans. Het hoe, wat, waar en waarom van dit alles leer je spelenderwijs op deze dag. Daarnaast leer je ook meridianen en akupunten te beïnvloeden met je handen: door magnetisme, door ze te masseren, te activeren en te sederen. Na deze dag zul je meteen al een andere kijk hebben op de wonderelijke wereld van dit energiesysteem.

De 2e dag maak je kennis met de visie op verschillende meridianen zoals die ooit in het verleden vanuit de astrale wereld is overgedragen. Dit is een prachtige aanvulling op de reeds verkregen kennis, en in sommige gevallen is de informatie zelfs geheel afwijkend van wat al 1000-den jaren wordt aangenomen! Deze dag leer je d.m.v. meridiaanbehandelingen te werken op de ziel en op de chakra's. Je leert bijvoorbeeld hoe je het bewustzijn van iemand kunt vergroten, hoe je jouw geestelijke gave zelf verder tot ontwikkeling kunt brengen, je leert meridiaanbehandeling voor o.a. moeilijk opvoedbare kinderen, voor ADHD en welke kruiden en theesoorten werkzaam zijn op de verschillende meridianen. Dit alles volgens de visie van de astrale wereld.

De 3e dag is een vervolg op dag 2 (de astrale visie) waarbij we informatie overdragen van meridianen die niet gekend worden bij de traditionele meridianenleer. Deze gaan we ook behandelen met elkaar. Ook leer je verschillende toepassingsmogelijkheden op meridianen zoals het werken met kleuren, lapjes stof en aluminiumfolie. Ook herhalen we een aantal acupressuurpunten. Verder wordt deze dag benut voor het afnemen van anamnese en diagnosticeren. D.m.v. verschillende casussen leer je op professionele wijze om aan de hand van de meridiaanleer energetische en psychosociale diagnoses te stellen.

 De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).