Individueel Systemisch werken (5 dagen) VOLGEBOEKT

In deze 5 daagse cursus leer je de grondbeginselen van het individueel systemisch werken. De lesdagen zijn maandag 4 en 18 september, 2 en 23 oktober, 6 november 2023. Deze cursus biedt prachtige tools om in te zetten in je eigen (coach)praktijk. Het geeft je inzicht in de systemische benadering en er is aandacht voor jouw de rol als facilitator en jouw houding daarin. Het zal zondermeer een verrijking zijn van je therapeutische en coachende manier van werken. 

Nagenoeg iedere ziekte is te wijten aan een verkeerde programmatie vanuit de opvoeders en/of een verkeerde manier van ademhalen. Ook wanneer iemand al wat langer een (vage) klacht heeft, het gevoel heeft dat 'het leven niet stroomt', niet goed kan plaatsen waar gevoelen van ongenoegen, onverklaarbare boosheid of voorzichtigheid vandaan komen, kan de oorzaak daarvan liggen binnen het familiesysteem. Door patronen en gebeurtenissen die niet aan het licht zijn gekomen, kunnen gevoelens van andere personen uit de familie zijn overgenomen. Dit alles onder de noemer van liefde. Natuurlijk kun je bij dergelijke klachten gaan werken op de aura en op chakra's, maar systemisch werken is een andere tak van sport. Hierbij stap je samen met je cliënt het 'wetende veld' binnen, waarbij zich de verborgen verstrikkingen binnen de familie kunnen tonen.

Zo kunnen bepaalde personen zich groter voelen dan hun oudere broer(s) of zus(sen) of zelfs de ouders. Dan is er in feite sprake van een verstoring van wat de orde binnen het systeem wordt genoemd. Ook trauma's binnen het familiesyseem (soms 3 of meer generaties terug) kunnen een diepe doorwerking hebben op de psyche van de direct betrokken familieleden. De energetische rangorde weer herstellen en recht doen aan wat er was en verlossende zinnen hanteren, maken verstrikkingen vrij van het dogma waarin ze vast zaten. De doorwerking is er altijd! Soms wordt het meteen dezelfde dag al zichtbaar, soms pas na een verloop van tijd. Maar de doorwerking zal tijdsloos zijn.  

 

Wat komt er zoal aan bod?

 • de theoretische kaders: de wetmatigheden en fases van de opstelling
 • de houding van de facilitator
 • het opstellen voor het wetende veld
 • het maken van een genogram als interventiemethode
 • voorbeeldopstellingen waarbij je representant zult zijn
 • feeling krijgen voor de essentie binnen het systeem
 • opstellingen met behulp van vloerankers, symbolen en visualisaties
 • toepassen van verlossende zinnen
 • opstellen van thema's
 • opstellen van ziekten
   

Je ontvangt een syllabus met voldoende informatie om mee aan de slag te gaan. Daarnaast bevelen wij de volgende literatuur aan:

De verborgen dynamiek van familiebanden - Bert Hellinger
Gezonde verhoudingen - Indra Torsten Preiss
Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien - Ursula Franke 
 

Docent: Hans Kamps. Hij heeft zijn scholing in Individueel systemisch werken gevolgd bij Maria Rotte in Nijmegen en heeft sinds 2008 veel opstellingswerk gedaan in eigen praktijk en daarbuiten. 

Data: maandagen 4 en 18 september, 2 en 23 oktober, 6 november 2023

Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, Breda

Lestijden: 10:00 - 16:00 uur

Prijs: € 615 inclusief syllabus, koffie/thee. 
(Oud)Studenten ontvangen een korting van € 30

 

 

 

 

Prijs: € 615,00
{Data}: Maandag
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138A, Breda
De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).