Gevoelsontwikkeling en Haptonomie - 3 dagen

Haptonomie is de leer van het voelen en door het leren voelen en de ander uit te nodigen opnieuw kennis te maken met het eigen gevoel, kunnen veel lichamelijke én geestelijke klachten verminderen.

In deze cursus leer je het verschil tussen gevoel en emotie en hoe een emotie eenvoudig te verwerken. Je ervaart jouw eigen ontmoetingsbereidheid en de daarmee gepaardgaande bewegingsrespons. Er zijn oefeningen en behandelingen om je sensitiviteit verder te ontwikkelen. Je leert tevens haptonomische grondbeginselen.

Er komen een aantal praktische methoden aan bod die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Ook is er aandacht om de ander te begeleiden naar zijn/haar gevoel en vandaaruit transformerend te werken. Immers spanningen, problemen, angsten kunnen eenvoudiger wegvloeien vanuit gevoel, en veel minder goed vanuit denken. Een inspirerende cursus waarin je zelf dieper leert voelen en van daaruit leert om anders te communiceren met de ander. 

Na afloop van de cursus heb je kennis en vaardigheid omtrent:

 • de basisprincipes van de haptonomie
 • verschillende wijzen van aanraking waaronder de affectieve aanraking en de
  haptonomische aanraking
 • haptonomisch ademhalen
 • onderscheid tussen eigen en andermans energie
 • onderscheid tussen gevoel en emotie
 • haptonomische basisbehandelingen
 • het begeleiden van de ander naar het gevoel en lichamelijke en geestelijke klachten laten oplossen d.m.v. haptotherapeutische interventies.
   

Lesdagen zijn donderdag 5 september, 19 september en 3 oktober 2024

Prijs is inclusief lesmateriaal, koffie/thee.


Prijs: € 415,00
Data: Dinsdag
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138A, Breda
De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).