17 april 2024

Kunstzinnige creatieve therapie integreren bij de hulpvraag

Wat jij schildert, jouw leven en hoe dat eruitziet..... is jouw verhaal!
 

Kunstzinnige creatieve therapie.....het is een verrassende manier om een hulpvraag van je client helder te krijgen. Je krijgt door deze methode meer zicht op thema’s die er spelen. Maar ook is het een mooie manier van meer bewustworden voor de client. Het werken volgens deze methode is ook helend.
 

Creatief en kunstzinnig hoef je niet te zijn om deze methode te kunnen toepassen. Het is wel fijn als je jezelf toestemming geeft om met verwondering naar de mens en de wereld te kijken. Bereid te zijn tot zelfonderzoek en zelfreflectie, jezelf ruimte geven om niet alles te hoeven beheersen, maar lerend te mogen zijn; de spelende, creatieve mens in jezelf en de ander willen ontmoeten; nieuwsgierig zijn naar patronen en de rode draad te ontdekken; doelgericht en methodisch kunnen werken met souplesse.  

 

'De oorspronkelijke reden voor kunst is een toegangspoort te zijn tot het heilige. Als kunst ziet of ervaart, ervaar je jezelf. In kunst zie je jezelf weerspiegeld. In echte kunst schijnt het vormloze door de vorm. Als puntje bij paaltje komt, hoeft niet iedereen een kunstwerk te maken. Het is veel belangrijker dat jij een kunstwerk wordt. Je hele leven, je hele wezen, wordt doorzichtig zodat het vormloze erdoorheen kan schijnen. Dat gebeurt als je niet meer helemaal geïdentificeerd bent met vorm. Het gebeurt als je toegang hebt tot het rijk van stilte in jezelf. Dan komt er iets door de vorm naar buiten dat niet de vorm is.'  -Eckhart Tolle -  

 

Docent van deze dag is Pien Romme

Pien is afgestudeerd Malvatherapeut en behandelt in haar praktijk Pienbren in Ulvenhout volwassenen, kinder- en jongeren. Ook geeft ze bewustzijnstrainingen, yoga en retraites. In haar praktijk werkt ze regelmatig met kunstzinnige creatieve therapie en ervaart de helende en verdiepende werking daarvan tijdens de therapiesessie. Pien geeft ook les bij de Kleine Tiki, een school voor kunstzinnig dynamisch coachen. 

Deze dag neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van het verhalende beeld van jouw innerlijke wereld en leert je om dit ook toe te passen bij jouw cliënten. 

 

Wat kun je verwachten tijdens deze dag 

 • Inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan 
 • Inzicht en ervaring van de gemakkelijke diepgang 
 • Tips en tools
 • Syllabus, naslagwerk voor thuis

 

Hoe ziet de dag eruit 

 • Aankomen en landen 
 • Inleiding en uitleg kunstzinnig werken 
 • Creatieve oefeningen  
 • Hoe de hulpvraag van je client helder te krijgen 
 • Levensverhaal (vier verschillende vormen, één ervan gaan wij ervaren)
 • Kunstzinnig werken aan kernkwadranten 
 • Visualisatie oefeningen  
 • Hoe bespreek je het n.a.v. de kunstzinnige opdracht 
 • Afsluiting van de dag

 

Kortom: een verrassende en creatieve dag waarin je je passie ontmoet en waarin je meer zicht krijgt op thema’s die spelen.

 
Woensdag 17 april 2024 - 10:00 tot 17:00 uur

Studenten en afgestudeerde van de Malva opleiding ontvangen € 25 korting 

 


Prijs: € 145,00
Datum: Woensdag 17 april 2024
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138A, Breda
De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).