31 maart 2023

Cranio-sacraaltherapie in de praktijk

Tijdens deze dag maak je kennis met Cranio-sacraal therapie en leer je een aantal basistechnieken die je onmiddellijk kunt toepassen in je praktijk.

Bij cranio-sacraaltherapie werk je op het herstel van het natuurlijke ritme van het hersenvocht, de liqor. Ziektes, lichamelijke klachten, trauma's... ze kunnen een ontwrichtende invloed hebben op het ritme van het hersenvocht. Door vanuit een uitnodigende houding het ritme te herstellen, ligt het lichamelijk en geestelijk herstel veel meer binnen handbereik. Om dit te kunnen toepassen is een ontwikkeld gevoel van belang.

Naast een introductie van wat het cranio-sacraal systeem en het cranio-sacrale ritme eigenlijk is, gaan we vooral aan de slag met voelen en contact maken met dit systeem. De technieken die je leert zijn vooral gericht op ontspanning in het bekkengebied, middenrif, keelholte en het atlasgebied.

Docente is Els Braem. Els is in 2011 afgestudeerd als Cranio-sacraaltherapeute en heeft een ruime ervaring opgebouwd. Ze is woonachtig en voert praktijk in Antwerpen.
Tijdens deze dag leer je

  • de oorsprong van cranio-sacrale therapie
  • het cranio-sacrale systeem
  • het cranio-sacrale ritme herkennen en kunnen beïnvloeden
  • enkele basistechnieken die je meteen in je praktijk kunt toepassen
  • het indiceren van verschillende technieken voor bepaalde klachten
  • het creeëren van een 'still'

Deze dag is toegankelijk voor alle geinteresseerden en ook studenten aan de opleiding energetische therapie zijn welkom. Het reeds voeren van een praktijk heeft een voorkeur zodat je het ook meteen in de praktijk kunt gaan brengen.  

Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138A, Breda

Prijs € 145, inclusief koffie/thee en syllabus.

(Oud)Studenten aan de Malva opleiding en leden van de BvMT en VBAG ontvangen € 25 korting.

 

 

Prijs: € 145,00
{Data}: Vrijdag 31 maart 2023
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138A, Breda
De opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is geaccrediteerd door de stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO).